Activiteiten

Woensdag van 09.00-12.00 uur
bij voetbalclub RCL, de Bloemerd 2


09.00-09.30 WarmingUp
o.l.v. een fysiotherapeut

09.30-10.30 Fietsuur

09.30-10.30 Wandelfit

09.30-10.30 Walking Football

11.00-12.00 Dansuur
(per maand wisselende dansmoves)

09.00-12.00 Jeu de Boules, speedminton, biljarten, schaken, sjoelen, koffie, inloop

Donderdag van 09.00-12.00 uur
bij Hockeyclub Alecto, de Bloemerd 8


09.30-10.30 Fietsuur

09.30-10.30 Wandelfit

09.30-10.00 WarmingUp
o.l.v. een fysiotherapeut

10.00-11.00 Walking Hockey

09.00-12.00 Tafeltennis, Jeu de Boules, stoepranden, speedminton, biljarten, sjoelen, schaken, koffie, inloop

Verwacht

Maand september Dansuur: More than Dance door Giselle Joosten

In voorbereiding

Cursus Bridgen
Clinic Walking Basketbal
Clinic Bowls

WarmingUp/ASM

Al sinds de start van het walking hockey bij LSC Alecto in Leiderdorp leidt Maarten de Fockert het eerste gedeelte van de training. De zogenaamde warming up van een half uur, ter voorbereiding op het walking hockey.

De doelstelling van dit gedeelte is om een aantal factoren die je nodig hebt om goed te blijven bewegen, wanneer je ouder wordt, te oefenen. Denk hier aan souplesse, balans, kracht, etc.

De basis van deze oefeningen ligt in het Athletic Skills Model, ASM.Van oorsprong ontwikkeld voor jeugdige (top)sporters om de motorische ontwikkeling te stimuleren, de weerbaarheid en het aanpassingsvermogen te stimuleren, blessures te voorkomen en om plezier te behouden in de sport. “Van het kind eerst een goede beweger maken, daarna een goede atleet en als laatste een goede specialist”. Geïntegreerd in de gehele sportwereld van jeugd tot aan de topsport en nu ook voor Clubhuis de Derde Helft.

Als je ouder wordt zijn er veel aspecten van het bewegen die minder worden, daarom is blijven bewegen zo goed en gezond.Door de oefeningen die aangereikt worden proberen we door spelvormen en oefeningen de creativiteit te verhogen en om de zelfstandigheid en weerbaarheid te behouden of zelfs te verbeteren. Ieder doet in zijn eigen tempo mee en beweegt naar eigen kunnen.

Het enthousiasme is erg groot en er zijn ook deelnemers die alleen aan dit onderdeel deelnemen. Die laten het walking hockey daarna schieten en doen mee aan andere activiteiten van Club huis de Derde Helft of gaan aan de koffie.

Op woensdag geeft Tanja de WarmingUp bij RCl en op donderdag Maarten bij Alecto. Op beide dagen start de WarmingUp om 09.30 uur. Zowel Tanja als Maarten zijn fysiotherapeut en kunnen adviezen geven als je ergens last van hebt.

Kom eens kijken of nog beter doe een keertje mee! 


Wandelfit

Een rondje lopen met een wandelcoach in verschillen de tempo’s.
Rustig aan voor mensen met een chronische ziekte of beperkingen qua lopen, zien, horen of uithoudings-vermogen. Ook geschikt voor lopers met een rollator.

Snellere lopers lopen een groter rondje. Honden zijn welkom.

Daarna allemaal aan de koffie!


Walking Football = Wandelvoetbal

Walking Football of fitvoetbal is een aangepaste vorm van voetbal gericht op 50-plussers.
Was u altijd gek op voetbal, maar ligt de tijd van het balletje trappen inmiddels ver achter u?
Of heeft u zin om iets heel nieuws te proberen? Dan is Walking Football misschien wel iets voor u.
Deze wandelvariant van het normale voetbal is dé sporttrend voor 55-plussers.

Tijdens een potje Walking Football wordt er niet gerend. Het spel wordt gespeeld op een kwart voetbalveld. Schuivers (slidings) zijn verboden en de bal mag niet boven heup hoogte komen.
Ook zijn de wedstrijden korter. Het concept is bedacht door de KNVB en het Ouderenfonds omdat rennen lastiger wordt als je ouder bent.

Volgens veel oud-voetballers ziet het er niet uit, maar… eraan meedoen vinden ze gewéldig! Bovendien – en bepaald niet onbelangrijk – is Walking Football bedoeld voor mannen én vrouwen, met of zonder voetbalervaring. Competities en toernooien zijn er ondertussen ook.

Bij voetbalclub RCL wordt er elke woensdag om 09.30 – 10.30 uur Walking Football gespeeld.

Alle bezoekers van Clubhuis de Derde Helft kunnen een paar keer meedoen om Walking Football eens uit te proberen.


Dansuur

In de zomermaanden is er elke maand een wisselend dansprogramma.

In juli gaat DC-Dance uit Leiderdorp ons verrassen met gevariëerde lessen. Zelfs binnen één les kunnen verschillende dansstijlen aan de orde komen qua DiscoDans.

In augustus leren alle deelnemers de beginnerspassen van Linedancen. Het leuke van Linedancen is dat je in een of meer rijen danst en samen dezelfde bewegingen maakt. Een bepaalde basis wordt achter elkaar herhaald. Linedance kent ook verschillende stijlen van muziek, niet alleen country. Conny vd Geest is de docent van de maand augustus.

Giselle Joosten komt in de maand september weer terug met haar More than Dance. Als balletdocent legt zij het accent weer op andere aspecten, zoals onze houding, en leert ze ons hoe je sierlijk en gracieus kunt bewegen.


Walking Hockey = Wandelhockey

Walking Hockey is de wandelvariant van hockey. Onder het motto ‘een leven lang hockey’ en ‘nooit te oud om te leren’ heeft het Ouderenfonds dit Engelse initiatief naar Nederland gehaald. Uitermate geschikt voor 55+’ers die op een gezonde manier willen blijven bewegen.

Deze alternatieve hockeyvorm is geschikt voor iedereen die kan lopen en 55 jaar of ouder is.
Denk aan oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn. Of gewoon mensen die de sportschool zat zijn en graag een frisse neus halen, nieuwe contacten opdoen en/of in teamverband verantwoord willen bewegen onder deskundige begeleiding. Met natuurlijk een gezellige derde helft voor wie dat wil.

De training begint met een verantwoorde warming-up. Deze oefeningen geven iedere hockeyer ruimte wandelhockey naar eigen kunnen in te vullen. Na de oefeningen wordt een partij gespeeld.Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen hockeyervaring hebt.

Walking Hockey wordt elke donderdag van 10.00-11.00 uur gespeeld bij hockeyvereniging Alecto, Bloemerd 8 in Leiderdorp.

Kom een keer kijken en/of meedoen.


Cursus Valpreventie

Incluzio Leiderdorp organiseert gratis valpreventietrainingen voor mensen van 65 jaar en ouder.

Letsel als gevolg van vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij senioren.
Tijdens de bijeenkomsten wordt er naast verantwoord bewegen onder leiding van een fysiotherapeut ook deskundige voorlichting gegeven.

De gratis training bestaat uit acht ochtenden en een terugkombijeenkomst.
Inschrijven voor de training is een vereiste.

Dit kan aan de balie van Incluzio in de Sterretuin, Van Diepeningenlaan 110-G
of per mail: leiderdorp@incluzio.nl
Het tel.nr. van Incluzio is 071 – 5413536.

Door de vele aanmeldingen en corona is er momenteel een wachtlijst. Het is nog steeds mogelijk om je op te geven, maar iedereen zal wat geduld moeten hebben.